2019. szeptember 7. Híradó

RÉGI-ÚJCSÓNAKHÁZ – Cserna Gábor polgármester vágta át a szalagot az idő előtt elkészült 100 millió forintból felújított Csónakháznál, amely így az országos kajak – kenu szövetség és az önkormányzat támogatásával szépülhetett meg.

EGYRE NÉPSZERŰBB AZ EGYETEM – A pótfelvételi időszakkal lezárult a 2019/2020-as felvételi eljárás. A Dunaújvárosi Egyetem az országos 4%-os emelkedés ötszörösét, azaz 20%-os növekedést ért el a felvett hallgatók körében! A nappalis hallgatókat tekintve több mint 24%-os emelkedés látható, míg az intézmény levelező tagozatát 15%-kal többen választották és nyertek felvételt.

POLGÁRMESTERI ÉRTÉKELŐ – Cserna Gábor polgármester fontosnak tartja, hogy tájékoztassa Dunaújváros lakosságát az elmúlt hét eseményeiről, fejlesztéseiről, történéseiről. Ennek kapcsán nyilatkozott ismét stábunknak.

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS – Harmincegy napirendi pont megtárgyalása miatt rendkívüli ülésre hívta össze a képviselőket Cserna Gábor polgármester. A döntések többsége városfejlesztési témákhoz kapcsolódott.

TANÉVNYITÓ AZ EGYETEMEN – 700 gólyát köszöntöttek a Dunaújvárosi Egyetem rendezvény- és sportcsarnokában a felsőoktatási intézmény ünnepélyes, jubileumi tanévnyitóján. Az őszi szemeszter szeptember 9-én, hétfőn kezdődik és 1700 hallgató kezdi meg tanulmányait.