2019. június 12. Híradó

HŐSÉGRIADÓ ORSZÁGSZERTE – Az ország egész területére vonatkozóan 2019. június 12-én, szerdai naptól életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás.

DÍJAZÁS – A Dunaújváros Közbiztonságáért elnevezésű díj mellett, a város önkormányzata már hosszú évek óta értékes tárgyjutalom formájában is jutalmazza a városi programok során nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A népszerű Közbiztonsági hónap részeként (annak mintegy lezárásaként) a programban való eredményes részvételt, és az egész éves kitűnő munkát Cserna Gábor polgármester úr dicsérő oklevelek és értékes tárgyjutalmak átadásával köszönte meg, illetve ismerte el a díjazottaknak.

MEGKEZDŐDIK A XI. DUDIK – A térség legjelentősebb rendezvényévé nőtt Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok 2019. június 12. és június 15. között ismét fesztiválhelyszínné varázsolja Alsó-Duna partot Dunaújvárosban. Ebben az évben is népszerű előadókkal várják a fesztiválozókat, akiknek az elkövetkező napokban az időjárás is kedvez majd az éjszakai kikapcsolódáshoz. Cserna Gábor polgármester kedden délután sajtóbejárás keretében tekintette meg az előkészületeket.

HAMAROSAN NYIT A SZABADSTRAND – Hivatalosan csak jövőhéten nyitja meg kapuit a fürdőzők előtt a dunaújvárosi Szabad strand, azaz a Szalki-sziget. Bár ez általában már a hivatalos nyár első napján megtörténik, idén a Duna magas vízszintje miatt eltolódott.

VIII. AKARAT EREJE KUPA – Több mint félmillió forintot sikerült összegyűjteni az idei, azaz a 8. Akarat Ereje Kupán. A Szatmári Ádám és családjának megsegítésére létrejött torna idén, előbbi kérésére az Ágica sérült Állatmenedéke Alapítványt támogatta.