2019. június 7. Híradó

FOLYIK A KERESÉS – Térségünkben is találtak holttesteket a múlt hét közepén elsüllyedt Hableány hajó utasai közül. Kulcson és Hartán kiemeltek egy-egy halottat, most pedig már személykereső kutyákat is bevetnek a sikeres kutatás érdekében. Erről tartott sajtótájékoztatót Jackovics Péter, a katasztrófavédelem veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetője városunkban pénteken.

DÍJÁTADÓ – Dunaújváros MJV Közgyűlése által alapított pedagógus díjak a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa”, „Dunaújváros Oktatásügyéért” díj valamint a „Pedagógus Életpályáért Emlékérem”ünnepélyes átadására került ma sor a Polgármesteri Hivatalban ahol . Az elismeréseket Cserna Gábor polgármester adta át.

SORSFORDÍTÓ – Sorsfordító címmel városunkban is megtekinthető az a vándorkiállítás, amely a magyar paraszti társadalom tragikus felszámolását, az 1945 és 1962 közötti időszakot mutatja be. A tárlatot csütörtökön nyitották meg az Intercisa Múzeumban.

LABDABANDA – A Labda Banda is évet zárt csütörtökön a Sportcsarnokban. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert a most már hetedik éve működő egyesület, akikhez szinte minden helyi óvoda csatlakozott. A készségfejlesztő labdás foglalkozások olyannyira hasznosnak bizonyultak, hogy sok gyermek, aki jövőre iskolába megy, már a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémián folytatja edződését.