2019. június 6. Híradó

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Cserna Gábor sajtóközleményt adott ki Trianon igazságtalan marad az idők végezetéig címmel.

 MEGKEZDŐDÖTT A CSATORNA -BERUHÁZÁS – Megkezdődött a csatornázás az Északi városrészben. A Dunaújváros-Rácalmás- Kulcs szennyvízvezeték-hálózat építésének részeként történik az északi városrészben a csatorna-beruházás.  A műszaki-kiviteli tervekhez az üzemeltetők hozzájárulásukat adták, így már június 3-án elkezdődhettek  a tényleges munkák.

ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE – Immár hetedik alkalommal hirdette meg a Bartók színház az Ádámok és Évák ünnepe rendezvénysorozatot a középiskolások számára. A fiatalok egy-egy színdarabbal készültek, a holnapi bemutató előtt ma próbáltak az intézményben.

GURULÓ KIÁLLÍTÁS – Megérkezett Dunaújvárosba az atomerőmű interaktív tájékoztató kamionja, ami egy guruló kiállítás, a belsejében interaktív eszközökkel, hogy játékos formában ismertesse meg a látogatókkal az atomenergiát. A guruló kiállításra ingyen bárki bemehet, az iskolák pedig szervezetten viszik a gyerekeket.

ÉVÉRTÉKELÉS – A Dunaújváros PASE együttese is befejezte a 2018/2019-es szezont vasárnap, amikor 3-0-ra győzték le a Makó gárdáját. Az idén összegyűjtött 49 pont a tabella negyedik helyét biztosította a helyi focistáknak, akik így most pontosan ugyanott végeztek, ahol tavaly.