2019. május 30. Híradó

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS – 53 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a csütörtöki rendkívüli ülésen. Többek között területet biztosítanak a papírgyárnak a tervezett beruházásához, új játszóteret építenek a Hengerész utcában, és még a Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztési kérdésekről is döntöttek.

GYŐZELEM – 2019. május 26-án lezajlottak a 2019-es EP választások, amely Magyarországon a Fidesz-KDNP győzelmével zárult. Cserna Gábor, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Fidesz pártirodájában.

LÉPCSŐFUTÓ VERSENY – Nagy elszántsággal startoltak és saját erőnlétük határát már-már átlépve értek célba a Fejér megyei lépcsőfutóverseny résztvevői május 30-án Dunaújvárosban. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tizenegyedik alkalommal rendezte meg a megyei lépcsőfutó versenyt, ahol a versenyzőknek teljes védőfelszerelésben – védőcsizmában, nadrágban, kabátban, kesztyűben, sisakban és acélpalackos légzőkészülékben – kellett időre felérnie a tízemeleteshez hasonlítható Duna-parti lépcsősoron.

TUDOMÁNYOS KONFERENCIA – Ezúttal a krónikus belgyógyászati, valamint az általános sebészeti osztály munkatársai tartottak szakmai előadásokat a Szent Pantaleon Kórház tudományos ülésén. Többek között a táplálásterápiáról, speciális és klinika táplálásról szóltak az értekezések.

ÖRÖKBEFOGADÓ és ADOMÁNYGYŰJTŐ NAP Örökbefogadó-és adománygyűjtő nap. A Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület is kitelepült vasárnap az alsó Duna-partra, hogy megmutassák védenc kutyusaikat, akik közül heten is valódi otthonra