2019. május 18. Híradó

Az idei, immár harmincötödik alkalommal megszervezett bringatúrán 1237 induló állt rajthoz, s tette meg nagy örömmel a Dunaújváros–Mezőfalva–Dunaújváros útvonal harmincöt kilométeres távját. Bár az előző napok időjárása igen szeszélyes volt, szombatra megkegyelmezett minden bringásnak, aki részt vett az idei bringatúrán.

Nyílt napot tartottak a Solti Állatmenhelyen. Az Ágica Állatotthon lakóihoz rengeteg érdeklődő kilátogatott, akik sétáltatták, etették, simogatták Őket. A nyílt nap résztvevői pedig nem érkeztek üres kézzel:élelmiszert, finomságokat és játékokat hoztak az otthonra várókhoz.

Egyeztetések. Újra városunkba látogatott a lengyelországi Leszno város küldöttsége. A március vége óta hivatalosan is testvérvárosunk delegációja a Városházán az önkormányzat képviselőivel fejlesztésekről egyeztetett, majd a belvárosban tettek egy sétát.

Május 26-án vasárnap 8 millió 14 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet. Ennek kapcsán a Fidesz helyi szervezete fórumot szervezett Érden, ahol Bakondi György Magyarország Miniszterelnökének belbiztonsági főtanácsadóját tartott fórumot „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!”címmel. Az eseményen többek között dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára és dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa is jelen volt.

Dunaújvárosi Egyetem ismét mint minden tavaszi félévben Tehetségnapi Konferenciát szervezett. A Tehetségnapon a hallgatók előadás formájában bemutathatják azt a témát, amivel tanulmányaik mellett foglalkoznak. A bemutatott témák egy zsűri által értékelésre kerülnek, a zsűri ez alapján sorrendet állapít meg és javaslatot tesz díjazásra. A Tehetségnapon bemutatott témák esetében dolgozat megírása nem feltétlenül volt szükséges, azonban interaktív bemutató a munka színvonalát emelte.

A közelgő Parázs-Varázsról és az Agárdi Popstrand kedvezményeiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, polgármester csütörtökön. A város egyik legnagyobb rendezvényére, a Családi Hétvégére több ezer embert várnak.