2019. május 2. Híradó

Cserna Gábor, a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének elnöke aktuális kérdésekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután a Fidesz helyi irodájában.

A héten megkezdődött az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. A száraz, tavaszi időjárás miatt csak kis számban jelentek meg csípőszúnyogok, eddig nem volt szükség szervezett védekezésre ellenük. Az elmúlt esős napok miatt viszont változott a szúnyogok tenyészőhelyeinek vízellátottsága, és ideiglenes fejlődési helyek is kialakultak, ezért szükségessé vált a lárvák elleni kezelések megkezdése.

A Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció által összesen félmillió forint gyűlt össze, amelyet ma délelőtt jelképesen is átadtak a Petőfi iskolának. Az ünnepségen bejelentették az akció következő kedvezményezettjét.

Teltház volt a Májusi Mulatság első napján, ahol koncertekkel várták a városlakókat. Aztán szerdán 10 órától családi programok kezdődtek a főtéren, délután színpadi műsor is volt.

Legutóbbi két mérkőzését idegenben játszotta a Dunaújváros PASE gárdája, akik mindkét alkalommal osztozkodtak a pontokon ellenfeleikkel. Most azonban már következő megmérettetésükre készülnek, ráadásul most vasárnap a tabella vezető Grosics Akadémia érkezik Dunaújvárosba.